maanantai 27. helmikuuta 2017

Travel light

Raitapaita on vilahdellut monessa kuvassa blogissa ja instagramissa, mutta viikko sitten se valmistui. Harmitukseltani en vain saanut sitä tehtyä määrä aikaan mennessä.
Tämä oli nimittäin Suvi Simolan testineulomus johon pääsin mukaan. Tämä oli myös ihka ensimmäinen testineulonta minulla. 
Suvi neuvoi hyvin missä järjestyksessä palaset tulee tehdä ja miksi juuri näin kannattaa tehdä.

Kaiken kaikkiaan väri yhdistelmiä oli neljä joista tämä vihreä oranssi malabrigo sock päätyi vähän väkipakolla puikoille. Mutta kaiken sen harmitukseltani jälkeen olen väri valintaani todella tyytyväinen ja malabrigo sock lanka oli minulla ekaa kertaa puikoilla ja kokemukset ovat enemmän kuin hyvät. Rakastuin lankaan, sen riittävyyteen, väreihin ja neulottavuuteen.


Värit 1.


Värit 2.


Ja väri johon päädyttiin.
Kahdesta ylimmäiset tulee jossain vaiheessa jotakin muuta, aika sen sitten näyttää mihin työhön nuo langat kuuluvat.

Takkia alettiin  rakentaa ylhäältä niskasta

Selkäkappaletta sen jälkeen 


Niskakappaleet jatkuivat hiha aukkojen jälkeen etukappaleiksi 


En sen paremmin kasteluvaiheessa sitä pingottanut.Hihat tein ennen helman tekemistä. Ajattelin että käytän vyyhdit  loppuun helmassa, mutta lanka olikin luultua riittoisampaa niin tuntui että ei lanka lopu koskaan ja 4-5 cm helma on pidempi kuin ohjeessa kun totesin että nyt lanka poikki ja resorin tekemiseen. 
Kaiken kaikkiaan lankaa kului 380 grammaa,joka on mielestäni vähän kuitenkin kun koko XL on kyseessä puikot 3.25mm ja ihan reippaan suuruinen siitä minulle tuli.Väri valintani työn alussa oli ehkä suurin syy siihen että työ ei meinannut valmistua ollenkaan. Onneksi Lentävän lapasen ihmiset ja neuloja kaverit tsemppasivat ja loppu tulos on täydellisyyttä hipova.

Hieman minua jäi mietityttämään että oliko niskakappale liian korkea mutta neuloja ystävien kanssa katselimme ja käämtelimme kaulusta jolloin löysimme asettelu tavan jolloin takki ei ole putovinaan päältä tai kaulus olisi rytyssä tai muuten huonosti. Vielä jokin kiinnitys mekanismi joko nappi tai hakanen on kiinnitettävä eteen. En vain osaa pitää takkia auki kokonaan, jostain se on saatava kiinni jollain tavalla. Aika näyttää millainen kiinnitys siihen tulee vai mennäänkö pelkästään hakaneulan voimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti